Vegansk kokoscurry med sojastrips
Tidigare i veckan kom jag hem från skärgården sent och varriktigt hungrig. Jag slängde ihop en snabb middag som blev en höjdare och uppskattades av hela familjen. I efterhand kom jag på att det var en vegansk måltid, vilket kändes både kul och bra. Jag kan laga vegansk mat, som går fort, är näringsrik och dessutom gör smaklökarna glada.

VEGANSK KOKOSCURRY MED SOJASTRIPS
1 paket Veggi sojastrips
2 vitlöksklyftor

VEGANSK KOKOSCURRY MED SOJASTRIPS
1 paket Veggi sojastrips
2 vitlöksklyftor
3 rejäla nävar fryst bladspenat
400g frysta wokgrönsaker
3-5 tsk mango curry
1 tsk paprikakrydda
1 tsk gurkmeja
1 krm chiliflakes
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk japansk soja
2 msk tomatpuré
4 dl kokosmjölk (vanlig eller alpros dryckesvariant)
svartpeppar
Förväll sojastripsen enligt anvisnignar på paketet (gärna i grönsaksbuljong för extra smak). Stek grönsakerna tillsammans med vitlök och alla torra kryddor tills det fått färg. Tillsätt sojastrips och stek 2-3 minuter till.
Rör i kokosmjölk, tomatpuré, soja och en smulad buljongtärning. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med peppar och ev. salt eller mer soja. Serveras gärna med quinoa eller ris och äppelbitar. Äpple + curry = sant! En favoritkombo, speciellt äppelsorten Pink Lady.
Obs! Grytan gör sig ännu bättre efter ett dygn i kylen. Gör gärna grytan en dag innan den ska ätas eller gör storkok och få underbara matlådor att ta med till jobbet eller att ha i kylen då det behövs.
Rör i kokosmjölk, tomatpuré, soja och en smulad buljongtärning. Låt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med peppar och ev. salt eller mer soja. Serveras gärna med quinoa eller ris och äppelbitar. Äpple + curry = sant! En favoritkombo, speciellt äppelsorten Pink Lady.
Obs! Grytan gör sig ännu bättre efter ett dygn i kylen. Gör gärna grytan en dag innan den ska ätas eller gör storkok och få underbara matlådor att ta med till jobbet eller att ha i kylen då det behövs.
