Äppelmos!

Jag älskar att slänga i lite äppelmos i bakverk, frukosten eller mellanmålet. Det funkar perfekt i mugcake, till gröten, i kakan, i overnight oats, pannkakorna... you name it! Däremot köper jag ogärna färdigt sötat äppelmos. Tycker att de har i onödigt mycket socker, äpplenas egna fruktsocker räcker gott och väl som sötma för mig. 
Jag gör hellre mitt äppelmos själv, på en ynka ingrediens. Äpplen såklart, och så lite vatten förstås. 
 
OSÖTAT ÄPPELMOS
  • Skala äpplena och skär i större bitar. lägg i en djup kastrull och häll över lite vatten (olika beroende på hur mycket äpplen men ca 1 dl). 
  • Koka på medeöhög värme till äpplena mjuknat.
  • Mosa bitarna med en "potatismosare" (vad kallas dom?) eller mixa slät med mixerstav. 
  • Låt svalna innen du häller upp i ordentligt regjorda burkar!
TIps! Mängden äpplen bestämmer du själv. Jag gillar att göra mycket när jag väl är igång. Jag sparpar en burk i kylen och fryser ner resten. Man kan smaksätta moset om man vill piffa till det lie extra. Kanel, vaniljpulver, essenser... Fantasin sätter gränserna! 
 



Kom ihåg mig?