Double Chocolate Dream

- 200g vita bönor, sköjda (en stor tetraförpackning)
- 0,5 dl havregrynsmjöl (havregryn mixat till mjöl)
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 msk steviaströ
- 5 dadlar (helst färska)
- 2 ägg
- 1 äggvita
- 2 msk kvarg
- 2 msk honung
Sätt ugnen på 165 grader och lägg ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbara kanter, fetta sidorna och botten med kokosolja. Mixa ovanstående ingredienser till en slät puré.
- 1 msk kokkosolja
- 4 msk kakao
- 3/4 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 7 droppar sweet leaf vanilj
- 30 g mörk hackad choklad
Under tiden kakan gräddas, gör frostingen:
- 1 mjuk avocado
- 2 msk jordnötssmör
- 0,75 dl proteinpulver med chokladsmak (jag använde whey 100)
- 5 dadlar
- 2-3 msk kakao
- 1 mogen banan (gärna övermogen)
- 2 msk valfri mjölk (jag använde alpro kokkosmjölk)
- 2 msk kvarg
Mixa avocado med nötssmör, dadlar, banan och mjölk till en slät smet. Rör sedan ner resterande ingredienser pö om pö så det fördelar sig fint och smeten blir jämn. Ställ i kylen tills det är dags att frosta kakan.
Låt kakan svalna och bre sedan på frostingen. Känner du dig extra piffig är det vackert att dekorera med exempelvis jordgubbar eller strö över lite hackade nötter, riven choklad eller något annat kul. Hallon skulle nog vara fungera super!

Det blir väldigt mycket frosting till kakan, hurra säger jag! Men om man inte gillar så mycket frosting är ett gott tips att spara överbliven frosting och blanda med havregryn till en tjock smet som du gör underbara chokladbollar av!
Yum!!! Den här ska jag testa baka idag asså!!! =)