Underbara curry

Häromdagen hade jag en kväll för mig själv hemma. Jag unnade mig lite egentid, gjorde en god middag och dessutom en spontan chokladtårta till kvällsmys (recept på tårtan kommmer, håll ut!).
 
Åter till middagen, jag tänkte dela med mig av en smakrik kycklingryta med curry/mango och saftiga champinjoner. En stor fördel är att göra färdigt grytan 1-2 dagar före den ska ätas. Den var nämligen ännu godare  dag 2 då den hade stått i kylen och gottat sig. 
 
2 PORTIONER
2  tinade kycklingfiléer
1 stor gul lök
4 stora champinjoner
1 äpple (kan uteslutas) 
2 vitlöksklyftor 
1-2 dl mjölk
3 msk grekisk yoghurt
2-4 tsk curry/mango, krydda från Santa Maria (beroende på hur stark du vill ha den)  
1 tsk gurkmeja
2 msk tomatpu´re
1 msk chilisås
1-2 msk kycklingfond
1 tsk potatismjöl blandat i 1 msk mjölk
salt 
svartpeppar
 
Gnid in filéerna i lite salt, peppar. Skär i medwlstora kuber och stek tillsammans med lök, vitlök, champinjoner, äpple och curry tills det fått färg. Rör i övriga ingredienser och låt puttra i 5-10 minuter. Smaka av och tillsät ev mer salt och peppar. Serveras gärna med en sallad innehållandes äpplen. Äpple och curry gifter sig i munnen! Ris/mathavre/bukgur gör sig också bra till. 
 
Skulle precis leta fram bilderna, när jag inser att jag glömt att fota den! Var nog för ivrig att få äta upp härligheten att jag inte tänkte på att en bild hade varit bra att ha. Nåväl, jag får fota den nästa gång istället!  Ikväll får ni nöja er med en bild på den underbara kryddan som ingår i receptet samt en fin blomma! 
 
 
 
 
 
 
 
 



Kom ihåg mig?