Somrig hallon- och rabarbepaj
Här uppe i Luleå är det regnigt och kallt. Sommarvärmen är bortblåst och jag har tagit fram dunjackan igen.
För att få lite sommarkänsla inför midsommar gjorde jag en favorit i repris idag till frukost.
En supergod portionspaj med mycket somriga smaker.


1 PORTION
1 dl havregryn
1 msk vetegroddar (kan uteslutas)
1 äggvita/ägg
1 msk kokkos
2 färska dadlar (eller annan sötning)
0,5 tsk bakpulver
2 msk kvarg/yoghurt
1 krm salt
hallon och rabarber efter smak, ca 1 dl tillsammans
Sätt på ugnen på 225°C. Mixa ihop alla ingredienser till en jämn smet förutom hallon och rabarber. Blanda i hallon och rabarber och häll i en portionsform. Grädda i ugnen ca 12-15 minuter. Låt svalna något innan servering. Njut!
Jag serverade med en chokladsås med apelsinsmak, gjord på följande vis:
3 dadlar
0,5 banan
1 dl keso1 dl kvarg
0,5 apelsin (saft + skal)
1 msk kakao
Mosa dadlar och banan till en smet med gaffel. Blanda med övriga ingredienser, färdigt att frossa i!