Somrig hallon- och rabarbepaj

Här uppe i Luleå är det regnigt och kallt. Sommarvärmen är bortblåst och jag har tagit fram dunjackan igen. 
För att få lite sommarkänsla inför midsommar gjorde jag en favorit i repris idag till frukost. 
 
En supergod portionspaj med mycket somriga smaker. 
 
 
1 PORTION
1 dl havregryn
1 msk vetegroddar (kan uteslutas)
1 äggvita/ägg
1 msk kokkos 
2 färska dadlar (eller annan sötning)
0,5 tsk bakpulver
2 msk kvarg/yoghurt
1 krm salt 
hallon och rabarber efter smak, ca 1 dl tillsammans 
 
Sätt på ugnen på 225°C. Mixa ihop alla ingredienser till en jämn smet förutom hallon och rabarber. Blanda i hallon och rabarber och häll i en portionsform. Grädda i ugnen ca 12-15 minuter. Låt svalna något innan servering. Njut! 
 
Jag serverade med en chokladsås med apelsinsmak, gjord på följande vis:
3 dadlar 
0,5 banan 
1 dl keso
1 dl kvarg
0,5 apelsin (saft + skal) 
1 msk kakao
 
 
Mosa dadlar och banan till en smet med gaffel. Blanda med övriga ingredienser, färdigt att frossa i! 
 
 



Kom ihåg mig?